Biatlonski centar Zagmanja

Biatlonski centar Zagmajna smješten je većim djelom u crnogoričnoj šumi i nalazi se na 900 m n/m. BC Zagmajna raspolaže s 4,5 km uređenih staza za skijaško trčanje kao i strelištem za biatlon. Zagmajna je u proteklih godina bila domaćin nekoliko velikih i važnih natjecanja poput: Otvorenog prvenstva Balkana u biatlonu 2005. na kojem je sudjelovalo devet država, zatim niz regionalnih i državnih prvenstava u biatlonskim i nordijskim disciplinama.

BC Zagmajna nije samo zimska destinacija. Naime, postojeće skijaške staze postaju ljeti mountain-bike staze ili pak staze za ugodnu šetnju u hladovini crnogorične šume. Na ulazu u samu Zagmajnu nalazi se sportska kuća sa natkrivenom terasom gdje se može pripremiti roštilj za piknik druženje.

Napomena:

Ovaj polivalentni centar posebno je interesantan za investitore koji preferiraju kontinentalni turizam, a koji osim toga ima komparativnu prednost u vidu blizine Jadranskog mora koje je udaljeno svega 50-ak kilometara od BC Zagmajne. Glavni zadatak je izgradnja cjelokupne infrastrukture sa kojom će se osigurati elementarne uvjete za normalne pripreme i takmičenja skijaša nordijaca te biatlonaca , ali i svih ostalih interesnih sportsko-rekreativnih skupina kako ljeti tako i zimi. S obzirom da je ovaj prostor idealan za ugostiteljsko-turističku djelatnost koristimo prigodu da pozovemo sve potencijalne investitore da nas kontaktiraju po pitanju moguće suradnje gdje im nudimo i niz drugih informacija u svezi ovog projekta, ali i niza ostalih projekta na širem području Općine Mrkopalj.

Galerija fotografija

 

Pogledajte Power Point prezentaciju HBC Zagmajna

Odgovori