Nordijski centar Vrbovska poljana

Nordijski centar Vrbovska poljana nalazi se na 1240 m nadmorske visine i udaljena je od Begovog Razdolja 7 km. Geografski je smještena u jugozapadnom podnožju najviše planine Gorskog kotara nadaleko poznate Bjelolasice čiji najviši vrh doseže 1534 m/nm. Na Vrbovskoj poljani održane su mnoga nordijska natjecanja tokom zimskih mjeseci pošto na njoj uvijek ima snijega pa čak kada ga ponekad nema niti u podnožju Alpa.

Početkom 2013. ovdje je održana dosada najveća sportska zimska manifestacija koja je ikada održana u Hrvatskoj na kojoj je sudjelovalo 1 500 učesnika. Hrvatske šume su zajedno sa Općinom Mrkopalj bile domaćini Prvenstva šumara Europe u nordijsko-pucačkim disciplinama i kao uvijek do sada pokazali svoju nadaleko poznatu goransku gostoljubivost.

U neposrednoj blizini Vrbovske poljane nalazi se planinarska kuća Jančarica sa kojom upravlja PD Bijele stijene iz Mrkoplja sa koje se kreće u pohod na Strogi rezervat prirode Bijele i Samarske stijene.

Slijedom ovih informacija vrlo je lako zaključiti da je Vrbovska poljana prava turistička destinacija i ljeti poglavito za planinare rekreativce, zatim bicikliste te sve ostale organizirane turističke skupine koje uživaju u prirodu.


Galerija fotografija

Odgovori